skip to Main Content
+36 30 599 4331 +36 30 378 0632 hunmotto@gmail.com Magyar Ottó ev - 8700 Marcali, Csomós G. u. 4/e

Érdeklődők kérdései egér- és patkányirtással kapcsolatban?

  • Egér van a lakásban, nem tudom megfogni pedig már mindennel próbálkoztam.

Az egerek irtására általában három módszer áll rendelkezésre: irtószer kihelyezése, mechanikus és ragasztós egérfogó csapdák telepítése. Nem mindegy, hogy milyen irtószert adunk az egérnek, csak a számára kedvező táplálékokat hajlandó elfogyasztani. Fontos a szerforma és a rágcsálóra kifejtett vonzó hatás.

A ragasztós csapdánál az szokott a probléma lenni, hogy a tubusos ragasztót kartonpapírra kenik és hézagosan. Ráadásul 1-2 nap után a kartonpapír beszívja a ragasztót, így a csapda teljesen alkalmatlan lesz az egér befogására. Gyári ragasztós csapdákat kell kihelyezni.

  • Az egér- és patkányirtó szerek azonosak?

Az egerek és patkányok ellen használt véralvadásgátló szereket összefoglalva rágcsálóirtószereknek nevezzük. Általánosságban elmondható, hogy azonos mértékű hatóanyag tartalommal bírnak, függetlenül a szerformáktól. Nyilvánvaló, hogy a testtömegükhöz képest a patkányoknak többet kell fogyasztaniuk a csalétekből, mint az egereknek, hogy az ölőhatás biztosítva legyen.

  • Patkány van a melléképületben. Pépes mérget tettem ki, ami eltűnik, mégsem találkozom elhullott egyeddel. Mi lehet a gond?

A patkányok valószínűleg bespájzolják az irtószert a fészkükbe, mely egy idő után elveszti a hatását. A megoldás az, hogy az irtószert rögzíteni kell a patkányirtó ládába. Így a fogyasztás figyelemmel kísérhető.

  • Élelmiszerboltban vagy az ÁNTSZ kártevőirtás elvégzésének igazolását kéri, mi a teendő?

Az élelmiszer előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken évente legalább kétszer szakképzett személy által történő rovar és rágcsálóirtást kell elvégezni. Hívjon, hogy segíthessünk.

Back To Top